dissabte, 13 de setembre del 2008

A day at the races

Avui us parlaré de una de les darreres activitats que vaig fer a la capital francesa. Es tracta d’una cosa que no havia fet mai i que no tenia previst.
Primer us diré que es tracta d’un dels costums típics dels francesos o al menys d’una gran part d’ells. Parlo, com posa en evidencia el títol del post, de les curses de cavalls.
El títol està extret d’una de les pel·lícules dels germans Marx, però això és una veritat a mitges, el fet és que el que m’ha inspirat a mi és el títol d’uns dels LP’s del Queen (que evidentment ve d’on ve).
Al que anava, molts francesos gaudeixen de les curses de cavalls i de les apostes que originen. A l’estat francès es pot trobar les PMU o apostes de cavalls per tot arreu, als pobles hi ha bars que el seu negoci es basa en aquestes apostes.
Com experiència no està malament, és maco veure a aquests preciosos animals i ben curiós veure als assistents estudiant com possessos les llistes i estadístiques de cavalls i genets.
I com imagino que el tema no us interessa a priori molt que diguem, us poso unes fotos de les curses.
I pel que fa a la inspiració, us poso un vídeo dels Queen, d’una cançó del disc que dóna títol al post i que va ser la que va obrir el concert fet a Barcelona l’1 d’agost de l’any 1986. Memorable.
Amen-hi.

A la recta final....


Un detall de genet, cavall i el carro que no sé com es diu.

I aquí:
Tie you mother down




3 comentaris:

Dessmond ha dit...

A Mallorca hi ha una gran tradició en aquesta mena de curses. És curiós que a Catalunya no tinguem un hipòdrom de referència. En el seu dia es va intentar i va acabar molt malament el projecte.
És un esport preciós. Jo vaig veure un reportatge -fa dies, ja- d'aquest món del cavall a Mallorca, on el Consell també hi dona suport. Competeixen a la primera lliga i va mostrar la rebotiga. Però a Mallorca són tant i tant discrets que després d'anys d'anar-hi, m'en vaig assabentar per al TVE-2 que existía. Ara, ho vaig trobar fascinant.

Ferran Porta ha dit...

Igual m'equivoco molt, però no és una quadriga, aquest carro enganxat als cavalls?

He vist que encara tens linkats el Quina mandra! i el Berlin Chronicles... i tots dos els vaig tancar fa més d'un mes :-)

Salut.

Kostas ha dit...

Dessmond, jo recordo que fa temps a l'estat espanyol va haber un intent de promoure la competició hípica y la Quiniela hípica, fins i tot amb retransmissions per la tele i tot plegat i que jo sàpiga va ser un fracàs.
Ferran el primer que vaig pensar va ser en això precissament però em sonava a temps de romans, la veritat és que no ho sé.
Pel que fa alñs links , pura mandra (la meva) Ferran...ja ho arreglo.
Salut