dilluns, 15 de setembre del 2008

Paris Rebelde. I, Ramonet; R. Chao

Durant els darrers dies a Paris he anat acompanyat d’un llibre que ha resultat força interessant i que m’ha ajudat una mica a conèixer millor aquesta ciutat meravellosa. Es tracta d’un llibre que travessa la història de la ciutat en petits capítols de la mà dels seus personatges autòctons o de pas més rebels i contestataris, de idealistes i inconformistes, de lluitadors i revolucionaris, d’artistes i miserables.

El llibre està estructurat en itineraris que recorren els barris de Paris i els seus carrers on van viure o ocórrer les persones i esdeveniments més revolucionaris de la ciutat i en moltes ocasions de tota la humanitat.
Els autors són Ignacio Ramonet director de Le Monde Diplomatique i Ramon Chao, escriptor i a mode de referència pare del cantant Manu Chao.
De fet es tracta d’una altra manera de conèixer i descobrir una ciutat.
Potser he trobat alguna cosa a faltar com els esdeveniments més recents de les banlieues o la repressió de treballadors tant francesos autòctons com els que eren immigrats o fills d’immigrants cap a la segona meitat del segle passat.

2 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Caram, pinta interessant.
Oh la la, Paris...!

Kostas ha dit...

Ho és. El que dic, és una altre manera de mirar-se Paris.
Salut