dimecres, 14 de gener del 2009

Sobre Israel i Palestina i sobre la pau

Aquests dies estem bombardejats, i ja em perdonareu l’expressió, d’informacions que parlen d’allò que passa a la franja de Gaza i la resposta que donen tots aquells que ens trobem a l’altre costat de la barrera justificant els uns o els altres , recolzant el dret a defensar-se, o el dret a la pau, criticant a uns o al del costat.
La cosa per mi sembla clara, no diré què és senzilla, però si què és evident.
Uns descerebrats es dediquen a llençar coets a un costat perquè diuen que els tenen ofegats i els drets primordials aixafats, resultat: Un munt de destroces i un vint morts aproximadament en un quants anys llargs. De l’altre banda ens trobem amb un país amb uns dels millors exercits millors armats què com a resposta a això consideren que la millor manera de protegir-se és entrar a foc dins el seu terreny peti qui peti, resultat: un munt de morts en dues setmanes, la majoria civils.
Un cop vistos els fets, molt per sobre , la pregunta d’aquestes setmanes sembla ser que és si els israelians han tingut una resposta desproporcionada o bé la seva acció és justa.
No em vull esplaiar massa però crec que aquesta pregunta no se li passaria pel cap a ningú si al capullo que hagués matat a una criatura a casa nostra com a càstig se li pelés a ell, a la seva família i a tots els seus veïns del bloc amb un bomba i quatre ràfegues de metralladora i tot perquè la poli no tingui problemes.
No crec que es tracti veritablement d’un genocidi, ja pot estar tranquil·la la Rahola, però no crec ni molt menys que la gran majoria de gent que es manifesta i es pronuncia en contra de l’actitud de l’estat d’Israel i en favor de la pau siguin uns encoratjadors de la violència. Les actituds hipòcrites són per a mi aquelles que davant situacions com aquesta miren cap un altre lloc i tant tranquil·lament diuen què: ell s’ho han buscat.

5 comentaris:

Henry The VIII ha dit...

Ep Míster, que és que estic amb el que dius. Que no només estem parlant d'una massacre sinó que encara alguna (i alguns) es dediquen a donar la nota insinuant que els que ho critiquin són mig islamistes o islamistes del tot.

Vaja, que ser demòcrata i occidental vol dir estar d'acord amb aquesta puta escabetxina. És el que una minoria selecta vol vendre. No sé, potser ens explicaran amb més detall la incongruència aquesta o potser millor que ens expliquin de què els hi vé aquesta falera.

Salutacions again

Kostas ha dit...

Té raó sa majestat, encara ens em de posar vermells per dir que alguns es passen amb el seus mètodes expeditius i sense escrúpols.

Ferran Porta ha dit...

Mig islamistes, com diu Henry VIII... o antisionistes. La qüestió és explicar els posicionaments contraris a l'exèrcit israelià posant etiquetes. El que està fent Israel des de fa anys és repugnant, no té nom. Potser els nazis i els espantosos, inhumans, surrealistes camps de concentració els van deixar tocats de l'ala.

Kostas ha dit...

si Ferran, algun complexe d'inferioritat han de tenir.
Salut

Anònim ha dit...

La pregunta és, a la població israeliana i la de Gaza, no els hi sortiria més a compte que l'exercit i Hamas solucionessin la seva agenda amagada entere ells is sense tocar els dallonsis? Perque independentment de quina és la part, a mi me fa l'efecte que defendere la seva població és un dels seus objectius, però no el primer...