divendres, 29 d’agost del 2008

A Babel es parla francès

A Aquestes alçades ja he fet dues semanes de curset intensiu de francès a l'Aliance Française de Paris. De moment no estic del tot satisfet, el ritme i l'excès de gramàtica no m'acaven de fer el pes. I per excesos, el número d'alumnes per curs.
Al llarg d'questa setmana han anat entrant i sortit alumnes, però puc dir que la mitja d'alumnes a la meva classe ha estat d'uns tretze, cosa que impedeix que nosaltres en expressem en francès.
Però tot té el seu costat positiu i és que he gaudit d'una diversitat de gent i de paisos fantàstica.
Per que us feu una idea, per aquí han passat: dos americans, una canadenca, dos italians, una rusa, una polaca, una maxicana, una veneçolana, un zambià, una alemanya, un australià, un brasilé, una japonesa, una hongaresa, una madrilenya i jo.
Espero que a les dues setmenes que em queden es noti el final de les vacances i la rentrée.

3 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Bon soir! Quan he fet cursos d'alemany, a Berlin, he disfrutat tant d'aprendre i millorar la llengua com de l'oportunitat de compartir converses amb gent de tot arreu. És realment interessant!

Anònim ha dit...

Ei, wapissimes totes les fotos!
El lavabo del ritz és per cagar's-hi e, haha, no me n'he pogut estar. ho sento.

Curiós que et queixis per una classe de 13 alumnes (a no ser que siguis supersticiós hahaha), jo a l'eoi de drassanes bcn erem més de 13.. això d'anar a llocs cars t'ha convertit en tot un elitista ahaha!

Kostas ha dit...

Si que és cosa de profit poder parlar amb gent d'arreu a part d'enstructiu i interessant.
Ulises quan jo vaig fer el meu primer curs de francès ja fa uns 10 anyets a l'EOI de Drassanes també erem quasi 20 i és que a aquella època eren ben poques les EOI repartides pel nostre pais, recordo que venia una jove des de Caldes de Montbui. Ara fins i tot al meu poble hi ha una EOI però no donen francès.