dissabte, 11 d’octubre del 2008

Els EU i la cinquena internacional

Aquests dies apareixen en la presa notícies almenys sorprenents, com la que publica el diari Públic sobre això de les intencions de Bush de nacionalitzar part de la banca, però no per fer feliços a aquells que reclamaven tal actitud pel bé del comunisme, sinó com estratègia capitalista d'utilització de l'estat per a la correcció dels desvaris econòmic d'aquells.
Molt maca la teoria de la no intromissió de l'estat en temes econòmics que es regeixen per les lleis superiors del capitalisme. Però quan cal recórrer a ell –no per salvar-lo el cul als banquers i especuladors sinó restablir el benestar de la humanitat- ho fan sense cap pudor ni fàstics. Però ai! quan l'estat proposa mesures socials d'ajudes a desafavorits de tota mena que abunden a dojo. Les bilis que surt de les boques dels capitalistes més salvatges produeix urticària. Llegir coses del tipus de qui és l'estat per utilitzar part del meu diners per fomentar ganduls no són cosa estranya entre el món de neoliberals.
Al president Chavez li van haver petar les orelles quan va fer una proposta similar, sense utilitzar els eufemismes del govern Bush – que els va aprendre, dic jo, de quan el debat dels trasvasaments durant la sequera a Catalunya- per part dels seus detractors i tot el món liberal. I diran: doncs l'objectiu no és el mateix, i cert és l'objectiu no és el mateix o almenys el sentit ètic però si el mètode.
La cosa va que la compra única dels títols corruptes no és suficient, ara cal comprar les accions dels bancs corruptes. Evidentment la notícia es planteja com alguna cosa temporal i no s'utilitza, que fa pupa, la paraula nacionalització.

4 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Ben vist. Molts s'haurien de posar vermells de vergonya, en veure com l'estat els ha de socórrer, ara que les coses van malament. I molts altres ja ens hi hem posat, de vermells, en veure això mateix!

Efrem ha dit...

Si, liberalització de l'energia de la nació però nacionalització a l'hora de pagar les factures. En fí, sembla massa fàcil per ser real i tot. Els burgesos ja s'han tret la careta del liberalisme.

Henry The VIII ha dit...

Totalment d'acord.

Diu el Ferran "molts s'haurien de ficar vermells de vergonya..." Es ficaran vermellots però de moetchandon de celebrar les indemnitzacions multimilionàries... Que tenen unes indemnitzacions per acomiadament que ni el Ronaldinho.

Salutacions i ànims que ja comença a remuntar la Borsa gràcies als diners de tots, fins i tot dels que no saben ni el que és.

Kostas ha dit...

Jo el que penso que molts d'aquests el que no tenen és vergonya i no es posen vermells quan els hi cau els diners la seguretat del cel, les loteries es celebren amb un sopar i quan més ostentós millor.
I nosaltres a veure i callar.
Salut