dimarts, 18 de novembre del 2008

Un mort a l'aparador. K.O.Dahl


Compaginant el munt d’activitats que faig gràcies a que no tinc cap feina que acapari la major part del meu temps, he llegit el que puc considerar un molt bon llibre, novel·la negra, és clar, que per això és el meu gènere preferit.
El seu autor és K.O. Dahl un noruec, no confondre amb D. Dahl, que ens porta un bon plantejament d’un cas des de terres molt i molt fredes.
El plantejament de la novel·la és força bó, al començament ens descriu els darrers moments de la víctima on apareixen un munt de personatges candidats a convertir-se en sospitosos del crim que està per arribar. Però la tasca d’esbrinar tot plegat serà del comissari Gunnarstranda escortat pel seu ajudant Frølich. Aquests són dos tipus, que a banda de resoldre cassos criminals, han de resoldre també la seva vida sentimental que malgrat els anys no van que diguem massa be.
El llibre també serveix com una mena de guia de viatges per visitar Oslo encara que a mi se’m treuen les ganes de visitar aquesta capital, al menys durant l’hivern. Veure com el polis passen fred amb temperatures d’entre -20 i -30ºC s’ho fa pensar a qualsevol.

3 comentaris:

Henry The VIII ha dit...

Ep Kostas, segur que també us agraden les novel·les del James Ellroy. M'equivoco?

Salutacions

Kostas ha dit...

No he fet el tast encara, el món de la novel·la negre és molt gran, ja arribarà el moment.
Salut

miq ha dit...

Caram amb els noruecs i la novel·la negra…