dimecres, 9 d’abril del 2008

Rosa Díez. Quina boca

La senyora Rosa Diez sembla que no té les idees molt clares en el sentit que fa quatre dies estava al PSOE i ara està llençant bufetades en temes molt sensibles per casa nostre.
Em fastigueja sentir dir que el castellà és un idioma discriminat i perseguit. Aquesta senyora no té ni punyetera idea del que parla i això que ve d’on ve.
A Catalunya l’únic idioma que jo crec que es troba en perill, si es que algú ho està, és el català.
Jo ho veig claríssim quan vaig a recollir a la meva filla al cole. Tots els nens són capaços de parlar en castellà i en català, cadascun amb la seva dificultat. Tots els nanos que a casa parlen en castellà és a l’escola a l’únic lloc on senten parlar en català. Si allà no es parla català aquests nanos mai aprendrien l’idioma.
La Rosa Diez també diu que està sobrevalorat les llengües de les comunitats amb llengua pròpia a l’accés del treball públic. Una altra tonteria. Sobrevalorat? Parlar les llengües del país no és un valor?
Aquesta senyora evidentment només vol que a Espanya es parli castellà, així doncs té un problema.

6 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Que hem de dir que no haguem dit altres vegades... Ja cansa tant rotllo sobre la discriminació. Hauriem de fer les maletes i marxar d'Espanya. Així estariem més tranquils.

Salutacions!

Ferran Porta ha dit...

Només discrepo amb tu quan dius que aquesta senyora no té ni idea de què parla: estic convençut que en té molta, d'idea de què parla, i justament per això ho diu. Quina és la via més ràpida i directa per aconseguir vots a Espanya? Digues que el castellà està perseguit a Catalunya i te'n cauen uns quants. No és una ignorant, és una irresponsable.

Kostas ha dit...

El que passa és que tot ho veiem molt clar des d'aquí. Us proposo una visita a la versió en castellà i mireu el comentari que em fan

Anònim ha dit...

Hablar una lengua es un valor y dos más. Por eso espero que hables bien castellano, y tus hijos y tus vecinos,etc, porque creo que las politicas lingïsticas en Cataluña son excluyentes del Castellano y eso es una pena y dice muy poco de los catalanes en el resto de España.

Ferran Porta ha dit...

Anònimo, en Catalunya TODO el mundo sabe hablar castellano y la mayoría, también catalán. Esta es la realidad, aunque al resto de españoles os vendan otra.

Ahora que me fijo, he escrito el comentario... ¡en castellano! ¿Y eso que estudié en Catalunya!

Trasládate una temporada a Catalunya. Comprobarás que no somos tan malos y, también, que sin catalán se puede sobrevivir perfectamente (sin castellano, no).

Un saludo.

Anònim ha dit...

Anónimo, en Catalunya no hay ni un solo catalanoparlante que no hable correctamente el castellano.
Y discrepando un tanto con Ferran no es tanta la mayoria de castellanoparlantes que dominen el catalán, por eso creo que aun se deberría potenciar más el catalán.