dimarts, 29 d’abril del 2008

Votacions

Divendres vam votar en assemblea la “proposta” de l’empresa. De fet l’empresa va presentar un conjunt de propostes en un sol bloc, les que feien referència a les indemnitzacions i un grapat de mesures (pla industrial) per millorar la productivitat i reduir l’absentisme. El comitè d’empresa, amb bon criteri, va dividir en dos aquest paquet per que es valoressin per separat.
A la reunió els assessors sindicals van deixar força clar que en quant a les indemnitzacions no es farien més concessions per part de l’empresa i era millor agafar-se a aquestes que arriscar-se a la possibilitat que es presentés un expedient de regulació, on les quanties serien més minses.
Així el sentit del vot era: accedir a les indemnitzacions i condicions de prejubilació proposades i fer entendre a l’empresa la necessitat de negociar la resta de mesures del pla industrial.
Aquesta proposta va ser aprovada amb el 59% dels vots, mentre el 41% entenien que l’empresa no havia fet prou i no creien les seves amenaces de tancament.
En fi, ara la pilota es a terreny de la direcció, ves a saber si acceptaran que els haguem retallat el seu paquet de mesures. Ja es pronunciaran, però de moment tenen les mans lliures per fotre la gent al carrer.