dijous, 6 de març del 2008

Els collons de Bolonya

La conseqüència més immediata de la arribada del pla de Bolonya és la clara limitació que tenen els alumnes a l’accés a les especialitzacions de les universitats. Amb l’aparició del pla les llicenciatures actuals desapareixen i passen a convertir-se en graus, amb menys crèdits però. Les especialitzacions es faran mitjançant els màsters.
I quin és el problema de tot plegat?
Molt senzill. Fins ara estudiar una carrera resultava relativament assequible (?) i al enllestir els estudis les portes a una nova feina estaven obertes (???). Però amb la nova situació els preus s’encareixen enormement per la suma del preu del grau més el màster. Això si, sembla ser que les opcions per trobar feina un cop acabada una especialització seran fàcils (això esta per veure), però el que resulta evident es que accedir a una feina després de tan sols el grau serà una tasca inútil.
D’aquesta manera l’accés a les titulacions especialitzades quedaran limitades a aquells que se les puguin permetre econòmicament, qui tingui la necessitat de treballar durant la edat d’estudiant no podrà continuar la seva formació perquè senzillament no s’ho podrà permetre.