divendres, 16 de maig del 2008

Proporcionalitat

Durant aquests dies m’he anat assabentant de quins han estat els fumuts per l’ERE de la meva (ara ho puc dir) ex-empresa. I com he vingut dient els afectats han estat tots treballadors, cap jefe. El màxim de categoria que s’han desfet han estat encarregats.
Al departament on era jo, la proporció de caps respecte a treballadors era de 7 a 1 . Després de l’ERE ha quedat en 5 a 1. A la resta de les seccions ha estat igual o pitjor.
Les empreses parlen de reduir costos i augmentar la productivitat. D’aquesta manera el que han fet es baixar la producció i la productivitat, s’han desfet de salaris baixos amb les indemnitzacions pertinents (el gruix dels acomiadats portaven uns 30 anys a l’empresa) i ara es veuran obligats a contractar més personal perquè els molt burros s’han quedat amb quatre i el gat.
Prometo que per no avorrir ningú només parlaré de tot això mentre continuï en nòmina, un cop surti definitivament passant de la situació de treballador en vacances a aturat, no parlaré més d’això.



Una altre de Forges, molt semblant a la del dia 1.