divendres, 28 de març del 2008

Els collons de l'aigua

Té collons d’assumpte de l’aigua, la sequera més important dels darrers vint anys provoca una pluja de demagògia, oblits i pràctiques contranatura.
I en tot aquest enrenou estan jugant un paper important el homes i dones d’iniciativa. És si més no fantàstic veure als homes forts del Govern del partit ecosocialista discutint què és i què no és un transvasament. És al·lucinant veure com cauen en l’oblit les protestes i mobilitzacions en contra del transvasament de l’Ebre.
Em posen frenètic quan diuen que això del canvi d’aigües del Segre al Llobregat no és un transvasament, no sé com li volen dir . transfusió, infusió, recol·locació, traspàs a galledes, tot per no fer servir la paraula maleïda.
Senyors, si no plou no plou, que li farem. La solució ja sé que no passa per fer danses de la pluja (macos estaríem tots amb les plomes i fent l’indi), ni de pregar a Déu (buf) però els transvasos o com li vulguis dir no arreglen el problema definitivament així que més val deixar-ho estar.
No sóc cap expert però el tema de les desalinitzadores no sembla mala idea, encara que siguin molt cares crec que produeixen un excedent extraordinari (imagina, si la volen portar en vaixells des d’Andalusia que a la seva planta els hi sobra que et cagues). I el dia que plogui a mars aprofitem per fer un canal navegable que travessi Catalunya de punta a punta i muntem creuers de luxe.
La demagògia s’ha de fer amb imaginació o l’únic fa es donar pel cul.
Senyors d’Iniciativa no es juguin els pocs vots que tenen.
Ja fas bé Baltasar en demanar consens.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Lo del traspàs a galletades m'ha fet gràcia. A mi m'entusiasma de manera impressionant el que sento per la radio. Els pagesos, que si ells no poden regar, que els bars tampoc puguin treballar, els jardiners, que si no és reguen els jardins, que també es queden sense feina, ara apareix aigua d'estraperlo. És un tema perquè cada u i digui la seva al seu rollo, però, ostres, fa 5 anys que les restriccions no han arribat per pluges d'última hora, que estava clar que algun any no sonaria la flauta, que ja hi podrien haver pensat abans, que fa temps que avisen. Com a mínim els guies turístics de l'antic poble de Sau estaran contents.

Hisenda Lesseps ha dit...

Em sembla que muntaré un concurs al millor eufemisme per evitar 'transvasament'. De moment, guanya, per golejada, el traspàs a galletades. ;)