dilluns, 26 de maig del 2008

Actes de celebració 2

LA COVA FUMADA
Baluard 56, Barcelona


La Cova fumada és en la meva humil opinió el millor bar de tapes de la Barceloneta que és gairebé com dir de tot Barcelona. Aquest lloc té uns 70 anys d'antiguitat i segons compte el meu pare ja ho regentava l'avi dels actuals propietaris Magí i Josep Maria Solé. El local és d'allò més senzill, no hi ha hagut modificacions o restauracions significatives en aquests anys i conserva un ambient acollidor i familiar. No és un lloc espaiós, només unes poques taules estan a disposició de la clientela que si cal deuen compartir. Són taules típiques de bar sense comoditats ni parafernàlies.El que té de millor tot són la varietat i qualitat de les tapes, tot és cuina de mercat, el que està disponible aquest dia i molts són tot un clàssic com les bombes de patata amb carn en tres tipus de picant (invenció de l'àvia Pla, segons es compte), les sardines a la planxa, les gambes amb mongetes, els calamars, la capipota guisada o els cigrons amb botifarra negra.En la nostra visita donem compte d'unes quantes bombes mig mig i picant, una excel·lent capipota, i uns cigrons amb botifarra negra.

Una vista de la cuina i alguns dels clients, tot reduit com podeu veure.


Un aspecte de la barra des de la meva taula, res de luxes.


A l'esquerra les bombes típiques i a la dreta el biníssim capipota.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Prenc nota!!
Saps si tenen escopinyes al vapor??!!

Kostas ha dit...

Doncs no em sona, però com es un barri mariner segur que hi ha alternativa.

Unknown ha dit...

No hi ha escopinyes, però La cova fumada és un mite!