dijous, 7 de febrer del 2008

Tiempo de odio. Andrej Sapkowski

Andrzej Sapkowski és l’autor d’una saga de fantasia èpica amb retocs de contes populars, amb el que obre el primer volum El último deseo.
Tiempo de odio és el volum que fa quatre de la saga. Al llarg dels anteriors volums Sapkowski ens presenta un món ambientat en una mena d’edat mitja, amb reis corruptes, mags al servei d’aquests i bruixots com el protagonista que es dediquen a la caça de monstres. Se’ns explica la vida del bruixot, en Geralt de Rivia i la seva obsessió per la protecció de Ciri, la nena que pretén el tro de Cintra. Altres personatges com Jaskier –el trobador- i Yennefer -la maga enamorada del bruixot- conformen el grup protagonista, però apareixen una multitud d’altres personatges que vas sorgint per tota l’obra o només en escenes concretes sense tornar a aparèixer.
A tiempo de odio ens narra la traïció d’un grup de mags i el començament de la guerra que comença a assolar aquest món fantàstic.
El que potser es més destacable d’aquest autor és el tractament que fa als personatges tant si es tracten de principals o secundaris quedant tots magníficament perfilats encara que desapareguin en poques línies.