diumenge, 3 de febrer del 2008

Teoria del remer

Estudis empresarials d’optimització dels processos productius expliquen la teoria del remer, on en una competició del remers una empresa espanyola i una altra de japonesa es van enfrontar.
A la sortida els japonesos ja van agafar una avantatge considerable fins treure una hora de diferencia a l’embarcació espanyola a la línia d’arribada.
Els responsables de l’empresa espanyola es van reunir després de l’actuació deplorable del seu grup i van treure una sèrie de conclusions després de moltes hores, cafès i dinars a restaurants luxosos:
Els responsables del combinat espanyol em fet palès que l’equip japonès estava format per un cap i deu remers, metre el nostre estava format per cinc caps i cinc remers, les conclusions després d’analitzar el problema es clar i pel proper any prendrem les mesures necessàries...rodaran caps.
L’any següent només donada la sortida el japonesos van començar a distanciar-se i van arribar a meta amb dues hores i quart d’avantatge sobre el grup espanyol.
Després de algunes reunions i molts dinars d’empresa els espanyols van arribar a les conclusions següents:
El combinat nipó ha repetit estructura a la seva embarcació,mentre que la nostra després de l’adopció i posada en marxa de les mesures eficaces resultants de les conclusions extretes de l’anàlisi de l’any anterior consistents en la formació d’un nou grup composat per quatre caps, dos assessors, un supervisor i tres remers, han de concloure què: Els remers són uns incompetents.
L’any següent el resultat de la cursa acabà amb una avantatge de tres hores i mitja del combinat nipó sobre l’espanyol..
Les conclusions de la consegüent tanda de reunions i dinars finalitzà amb les següents conclusions:
El japonesos han repetit la seva tradicional tripulació mentre que malgrat l’eficient tasca de l’equip directiu de l’embarcació format per caps, assessors, auditors tots ells amb plusos fixes, em denotat que el remer sobretot a partir de la cinquena milla nàutica ha començar a donar mostres de passotisme, relaxació, ineficàcia. A més ha insultat als seus superiors traient-los la llengua i ha tingut la barra de demanar un descans.
El proper any el remer serà contractat a través d’una subcontracta, cosa que ens farà estalviar costos laborals i l’equip directiu tindrà un plus en consonància a la seva vàlua demostrada en tots aquests anys.